Καζάν Ντι Πι με λευκή σοκολάτα

6
150'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά
Συστατικά : Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος, ριζάλευρο, τριαντάφυλλο, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή
Σχετικά με το Σεφ :
Αντώνης Γιαννακάρης
Καζάν Ντι Πι με λευκή σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ ριζάλευρο
- 40 γρ κορν φλάουερ
- 30 γρ άχνη ζάχαρη
- 160 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 20 γρ βούτυρο
- 30 γρ ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 400 γρ κρέμα γάλακτος
- 20 γρ αποξηραμένο τριαντάφυλλο
Μέθοδος
- 1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει.
- 2.Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ριζάλευρο.
- 3.Συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το γάλα, το κορν φλάουερ και το ριζάλευρο.
- 4.Αφού σφίξει το βγάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε τη λευκή κουβερτούρα.
- 5.Σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο, πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη, βάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα που βγάλαμε πριν από τη φωτιά και το αφήνουμε να καεί.
- 6.Μετά συμπληρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το βάζουμε ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.
- 7.Κόβουμε ορθογώνια κομμάτια την κρέμα και την αναδιπλώνουμε 3 φορές.
- 8.Γαρνίρουμε με τρίμμα σοκολάτας και αποξηραμένο τριαντάφυλλο.
Καζάν Ντι Πι με λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή