Καζάν ντιπί

4
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Καζάν ντιπί

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα
- 400γρ. κρέμα γάλακτος
- 360γρ. ζάχαρη
- 30γρ. ρυζάλευρο
- 30γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 50γρ. άχνη ζάχαρη
- 15γρ. βούτυρο
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ρυζάλευρο, το νισεστέ (ή το κορν φλάουρ) και λίγο από το γάλα.
- 2.Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν όλα τα σβολάκια από τα άλευρα.
- 3.Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το μείγμα με το γάλα.
- 4.Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά και να κάνει φουσκάλες.
- 5.Παίρνουμε ένα πυρέξ, βουτυρώνουμε προσεκτικά όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε πολύ καλά με την ζάχαρη άχνη.
- 6.Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- 7.Ανάβουμε το μεγάλο μάτι της κουζίνας και ακουμπάμε πάνω το πυρέξ να αρχίσει να ψήνεται η κρέμα.
- 8.Σιγά- σιγά ψήνουμε όλο τον πάτο του ταψιού μέχρι να γίνει καραμέλα η ζάχαρη άχνη. Προσοχή μην την κάψουμε πολύ και πικρίσει.
- 9.Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για 3-4 ώρες.
- 10.Κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε κομμάτια.
- 11.Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας με το σκούρο χρώμα από πάνω και σερβίρουμε.
Καζάν ντιπί
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή