Κέικ μπανάνας

8-10
70'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, κανέλα, κρυσταλλική ζάχαρη, μπανάνα, baking powder, αβγά, αλεύρι, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ μπανάνας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 4 μέτριες μπανάνες, ώριμες
- 100 ml χυμός πορτοκαλιού
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ ψιλοκομμένη
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- 2.Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε κύβους σαν ζάρια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε.
- 3.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να ασπρίσει.
- 4.Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα.
- 5.Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- 6.Τέλος, ρίχνουμε την μπανάνα μαζί με το χυμό του μπολ και την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- 7.Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει.
- 8.Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κέικ μπανάνας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή