Κέικ friands με αμύγδαλο, λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσους

10
45'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλεύρι, ασπράδια αυγού, αμύγδαλα, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, φιλέ αμυγδάλου, φρούτα του δάσους
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
24 Φεβρουαρίου, 2022
Κέικ friands με αμύγδαλο, λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσους

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Τα μικρά αυτά κεκάκια με το οβάλ σχήμα λέγονται friands και έχουν καταγωγή από την Αυστραλία… μέσω Γαλλίας, αφού είναι εμπνευσμένα από τα παριζιάνικα κέικ financiers. Φτιάχνονται με αλεύρι αμυγδάλου και συνήθως γεμίζονται με φρούτα. Εμείς τα φτιάξαμε με φρούτα του δάσους και τα εμπλουτίσαμε με μεγάλα κομμάτια λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ!
Tip
Εάν δεν έχετε την ειδική φόρμα για friands, μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή μας σε φόρμα για μάφιν!
Tip
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα για αυτή τη συνταγή. Φροντίστε να έχουν ξεπαγώσει εντελώς και να τα στραγγίξετε πολύ καλά πριν τα τοποθετήσετε μέσα στο μείγμα του κέικ.
Συστατικά
- 4 ασπράδια
- 80 γρ αμύγδαλο
- 150 γρ άχνη
- 45 γρ αλεύρι μαλακό
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, τεμαχισμένη
- 70 γρ φρούτα του δάσους, φρέσκα, πλυμένα και στραγγισμένα καλά (φράουλες, σμέουρα, μύρτιλα, μαύρα βατόμουρα)
- λίγο αμύγδαλο φιλέ, για διακόσμηση
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια για λίγο, ώσπου ίσα-ίσα να αρχίσουν να ασπρίζουν, αλλά όχι να φουσκώσουν.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αμύγδαλο, την άχνη και το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μίξερ, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Με το μίξερ σε κίνηση, ρίχνουμε μέσα αργά το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ώσπου να απορροφηθεί.
- Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση με το μείγμα.
- Τοποθετούμε μερικά φρούτα σε κάθε θήκη, πιέζοντάς τα ελαφρά.
- Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
- Ψήνουμε τα friands στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 25’.
- Για να δούμε αν είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο τους μια οδοντογλυφίδα: εάν βγαίνει στεγνή, τα βγάζουμε από τον φούρνο.
- Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς προτού τα ξεφορμάρουμε.
- Τα friands είναι αρκετά ευαίσθητα. Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα λεπτό μαχαιράκι γύρω-γύρω από τα κέικ και με μια μικρή σπάτουλα τα βοηθάμε να ανασηκωθούν για να τα βγάλουμε από τη φόρμα.
- Φυλάμε τα κέικ που περίσσεψαν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 2-3 μέρες.
Κέικ friands με αμύγδαλο, λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσους
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή