Κέικ ινδικής καρύδας με ION Dark Πορτοκάλι

12-14
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : ανθρακούχο νερό, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, ινδοκάρυδο, καρύδα, λάδι ινδικής καρύδας, πορτοκάλι, σιμιγδάλι, baking powder χωρίς γλουτένη, σόδα, ION Dark Πορτοκάλι, χυμός πορτοκαλιού, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κέικ ινδικής καρύδας με ION Dark Πορτοκάλι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 170 γρ λάδι ινδικής καρύδας (λιωμένο)
- 100 γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ νερό
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 πρέζες βανιλλίνη
- 330 γρ ανθρακούχο νερό (π.χ. σόδα αναψυκτικό)
- 320 γρ αλεύρι μαλακό
- 120 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 10 γρ baking powder
- 2 γρ σόδα σκόνη
- 150 γρ ION Dark Πορτοκάλι
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: λεκάνη, σύρμα, φόρμα του κέικ της αρεσκείας μας (π.χ 24 cm διαμέτρου), σχάρα.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα στην λεκάνη την ζάχαρη άχνη, το λάδι ινδικής καρύδας (λιωμένο), το τριμμένο ινδοκάρυδο, το χυμό πορτοκάλι, το νερό, το ξύσμα πορτοκάλι, την βανιλλίνη και το ανθρακούχο νερό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 περίπου λεπτό.
- 2.Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το ψιλό σιμιγδάλι, το baking powder, την σόδα σκόνη (κοσκινισμένα όλα μαζί) και την ION Dark Πορτοκάλι μέσα στα υλικά της λεκάνης. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους πολύ καλά.
- 3.Γεμίζουμε με το μίγμα μια φόρμα του κέικ (24 cm περίπου) η οποία πρέπει να είναι σεμιζαρισμένη (με λάδι ινδικής καρύδας και αλεύρι).
- 4.Ψήνουμε άμεσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 – 50 λεπτά περίπου. Μετά από 10 λεπτά και αφού το κέικ έχει γίνει χλιαρό, ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- 5.Μεριδοποιούμε κατά βούληση και σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Κέικ ινδικής καρύδας με ION Dark Πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή