Κέικ κανέλας

12
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : κρυσταλλική ζάχαρη, πορτοκάλι, σπορέλαιο, χυμός πορτοκαλιού, αβγά, αλεύρι, βανίλια, κανέλα
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ κανέλας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 340γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 230ml σπορέλαιο
- 4 αβγά
- 1 κ.σ. κανέλας
- ξύσμα από πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 235ml χυμό πορτοκαλιού
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
- 3.Ρίχνουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού ,το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- 4.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- 5.Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ σιλικόνης.
- 6.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50′-60′.
Κέικ κανέλας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή