Κέικ καρότου με frosting λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ χωρίς γλουτένη

8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : βανίλια, μαύρη ζάχαρη, βούτυρο, σταφίδες, γάλα, τζίντζερ, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, χυμός λεμονιού, κανέλα, baking powder, κάρδαμο, αβγά, καρότα, αλάτι, καρύδια, αλεύρι αμυγδάλου, κρέμα τυριού, αλεύρι καρύδας, λάδι καρύδας, άχνη ζάχαρη, μαγειρική σόδα
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Κέικ καρότου με frosting λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ χωρίς γλουτένη

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 180 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 95 γρ. αλεύρι καρύδας
- 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 50 γρ. καρύδια σπασμένα
- 300 γρ. καρότο τριμμένο
- 75 γρ. σταφίδες
- 5 αβγά
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
- 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- Για το frosting
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- Λίγο γάλα (προαιρετικά)
- 150 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. χυμός λεμόνι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος
- 1.Λαδώνουμε με το λάδι καρύδας και τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε δύο στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 10 εκ.
- 2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- 3.Σε ένα μπoλ αναμιγνύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τη σόδα και το bakingpowder.
- 4.Σε ένα άλλο μπoλ αναμιγνύουμε το καρότο, το λάδι καρύδας που έχει περισσέψει, τις σταφίδες και τα καρύδια.
- 5.Σε ένα μεγάλο μπoλ (σε αυτό θα μπουν τελικά όλα τα υλικά μας) χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο. Θα πάρει περίπου 6-7 λεπτά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο η ζάχαρη θα έχει λιώσει και το μείγμα θα «στέκεται». Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε και πάλι. Το βήμα αυτό είναι σημαντικό για να είναι πιο αφράτο το κέικ.
- 6.Προσθέτουμε εναλλάξ σε τρεις δόσεις το καθένα το μείγμα με τα άλευρα και το μείγμα με το καρότο, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Το μείγμα στο τέλος θα είναι πολύ πηχτό.
- 7.Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- 8.Αφαιρούμε τα ταψάκια και προσεκτικά τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- 9.Όταν έχουν κρυώσει λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- 10.Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και ξαναχτυπάμε.
- 11.Προσθέτουμε σε 3-4 δόσεις και τη λιωμένη κουβερτούρα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό το τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Το μείγμα θα πρέπει να στέκεται.
- 12.Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε αργή ταχύτητα. Όταν έχει ενσωματωθεί όλη η ζάχαρη δοκιμάζουμε το μείγμα. Αν «νιώθουμε» την άχνη ζάχαρη προσθέτουμε λίγο γάλα και ξαναχτυπάμε.
- 13.Μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσουμε και πάλι το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- 14.Τοποθετούμε το ένα στρογγυλό κέικ σε ένα πιάτο με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω και απλώνουμε με μια μακριά σπάτουλα το frosting σε όλη την επιφάνεια ώστε να έχει ύψος περίπου 1– 1,5 εκ.
- 15.Τοποθετούμε από πάνω το άλλο κέικ και απλώνουμε το frosting πρώτα γύρω-γύρω και μετά από πάνω φροντίζοντας να μην υπάρχει κενό σημείο.
- 16.Το αλεύρι αμυγδάλου μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας χτυπώντας σε blender αμύγδαλα μέχρι να γίνουν αλεύρι. Εναλλακτικά μπορούμε να το βρούμε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων όπως και το αλεύρι καρύδας.
Κέικ καρότου με frosting λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ χωρίς γλουτένη
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή