Κέικ καρύδας με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα

10-12
240'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : καρύδα, αβγά, Κορν φλάουερ, αλάτι, κρυσταλλική ζάχαρη, αλεύρι, μαγειρική σόδα, βανίλια, βούτυρο, γάλα, γάλα καρύδας, γιαούρτι, ζάχαρη, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Κέικ καρύδας με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 360 γρ ζάχαρη
- 195 γρ νερό
- 180 γρ αλεύρι
- 60 γρ κορν φλάουερ
- 140 γρ βούτυρο
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 110 γρ γιαούρτι
- 1 βανίλια
- 1 κγ baking soda
- 80 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
- 1 κ.γ αλάτι
- 160 γρ γάλα καρύδας
- Για την επικάλυψη
- 230 γρ γάλα
- 75 γρ αλεύρι
- 320 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 145 γρ βούτυρο
- 80 γρ καρύδα (για την επικάλυψη)
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Βουτυρώνουμε 1 ταψάκι πυρέξ 26 επί 36 και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
- 3.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το corn flour, τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν και το αλάτι. Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το βραστό νερό. Τέλος προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη. Το μείγμα μας θα είναι νερουλό. Το προσθέτουμε στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει.
- 4.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι.
- 5.Μόλις το κέικ μας είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το περιχύνουμε με το γάλα καρύδας ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- 6.Για την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε το γάλα, το αλεύρι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 7 λεπτά.
- 7.Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μόλις το μείγμα κρυώσει χτυπάμε το βούτυρο στο κάδο του μίξερ με σύρμα μέχρι να γίνει μαλακό και αφράτο. Προσθέτουμε το τελείως κρύο μείγμα και χτυπάμε δυνατά μέχρι να έχουμε την σύσταση τύπου σαντιγί.
- 8.Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, καλύπτουμε το κέικ με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την καρύδα για την επικάλυψη. Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά το σερβίρουμε.
Κέικ καρύδας με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή