Κέικ κατσαρόλας

12
75'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Κέικ κατσαρόλας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κέικ κατσαρόλας
- 310 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 ml. σπορέλαιο ή 220 gr. μαργαρίνη με βούτυρο
- 480 gr. ζάχαρη
- 150 ml. γάλα φρέσκο
- 150 ml. νερό
- 55 gr. κακάο ΙΟΝ
- 3 αβγά
- 50 ml. κονιάκ
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για την επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
- 300 gr. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
- 1.Διαλύουμε το κακάο στο νερό.
- 2.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο ή την μαργαρίνη, την ζάχαρη, το γάλα, τις βανίλιες και το κακάο, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, ώσπου να πάρει μια βράση.
- 3.Προσθέτουμε το κονιάκ.
- 4.Αφαιρούμε από αυτό το σοκολατένιο μείγμα τα 400 ml., το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να σιροπιάσουμε το κέικ και το υπόλοιπο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- 5.Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- 6.Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 C.
- 7.Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε.
- 8.Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
- 9.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, αποσύρουμε και περιχύνουμε την σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και περιχύνουμε το κέικ.
- 10.Το κέικ τρώγεται ζεστό και κρύο.
- 11.Tips: – Στο κέικ αυτό ταιριάζουν κανέλα, το γαρύφαλλο αλλά και η μαστίχα. – Το σπορέλαιο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα ελαφρύ ελαιόλαδο και την μαρργαρίνη με βούτυρο. – Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το κονιάκ με λικέρ ή το παραλείπουμε.
Κέικ κατσαρόλας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή