Κέικ κολοκύθας με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

12
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μαγειρική σόδα, baking powder, ION Patisserie Cover Cream, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, ελαιόλαδο, κανέλα, κολοκύθα, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ κολοκύθας με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κέικ
- 300 γρ. κολοκύθα τριμμένη
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 4 γρ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 γρ. αλάτι
- Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 150 γρ. ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κέικ: Τρίβουμε την κολοκύθα σε χοντρό τρίφτη
- 2.Σε ένα μπολ βάζουμε την κολοκύθα, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
- 3.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- 4.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- 5.Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε.
- 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- 7.Για την επικάλυψη σοκολάτας: Λιώνουμε σε μπεν μαρί το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
- 8.Απλώνουμε πάνω από το κέικ.
- 9.Γαρνίρουμε με καρύδια.
Κέικ κολοκύθας με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή