Κέικ λεμόνι με παπαρουνόσπορο

15
70'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ λεμόνι με παπαρουνόσπορο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250γρ. ζάχαρη
- 250γρ. βούτυρο
- 4 αβγά
- χυμός από 2 λεμόνια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ζάχαρη άχνη
- παπαρουνόσπορος
- 250ml γάλα
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 2.Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό των λεμονιών, το ξύσμα τους και αφού έχουμε ένα ενιαίο μείγμα, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το εκχύλισμα της βανίλιας.
- 3.Χτυπάμε για 5΄σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- 4.Βάζουμε το μείγμα μας σε αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
- 5.Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από την φόρμα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και παπαρουνόσπορο.
Κέικ λεμόνι με παπαρουνόσπορο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή