Κέικ με ανανά και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

10-12
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : φαρίνα, baking powder, αβγά, ανανάς, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, μαύρη ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Κέικ με ανανά και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 225 γρ φαρίνα
- 150 γρ ζάχαρη
- 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ baking powder
- 2 κ.σ γάλα
- 2 αυγά
- 170 γρ ανανά χτυπημένο στον μπλέντερ
- Λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
- 90 γρ ανανάς κομμένος σε λεπτές φέτες
- Βούτυρο 30 γρ λιωμένο
- 30 γρ μαύρη ζαχαρη
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
- 2.Βάζουμε τα 170 γρ ανανά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
- 3.Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα.
- 4.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε.
- 5.Λιώνουμε το βούτυρο (30 γρ) και το ρίχνουμε στον πάτο της φόρμας. Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και στρώνουμε από πάνω τις λεπτές φετες ανανά.
- 6.Προσθέτουμε το μείγμα και το στρώνουμε με μια μαρίζα.
- 7.Ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι και εάν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Εάν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο ελέγχοντας κάθε 5 λεπτά.
- 8.Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον για μια ώρα. Μην επιχειρήσετε να το βγάλετε απο τη λαδόκολα αμέσως γιατί θα διαλυθεί.
- 9.Μόλις το κεϊκ μας κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και σερβίρουμε.
Κέικ με ανανά και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή