Κέικ με Ανθότυρο, ΙΟΝ Dark Σοκολάτα και Βύσσινο

12
240'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : γιαούρτι, ΙΟΝ Dark Κλασική, κομπόστα βύσσινο, Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος, αβγά, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κέικ με Ανθότυρο, ΙΟΝ Dark Σοκολάτα και Βύσσινο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 gr. ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα
- 180 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 125 gr. ION Dark κλασική
- 55 ml. κρέμα γάλακτος
- 145 gr. ζάχαρη άχνη
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 3 αυγά
- Επιπλέον
- 425 gr. κομπόστα βύσσινο
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σ´ ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση, προσθέτουμε την ΙΟΝ DARK κλασική τεμαχισμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- 2.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τ´ αυγά και τη βανίλλια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.
- 3.Στραγγίζουμε τη μισή ποσότητα του βύσσινου, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- 4.Μεταφέρουμε το κέικ τυριού σε ανοιγόμενη φόρμα-τσέρκι 24 εκ.
- 5.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει πολύ καλά.
- 6.Δένουμε την υπόλοιπη κομπόστα (βύσσινα και ζουμί) με το κόρν φλάουρ, περιχύνουμε το κέικ και σερβίρουμε.
- 7.Tips: ⁃ Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρικότα. ⁃ Μπορούμε ν´ αρωματίσουμε το γλύκισμα με λικέρ από βύσσινα.
Κέικ με Ανθότυρο, ΙΟΝ Dark Σοκολάτα και Βύσσινο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή