Κέικ με κανέλα

12
75'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γάλα, κανέλα, κρυσταλλική ζάχαρη, μαύρη ζάχαρη, baking powder, αβγά, αλάτι
Κέικ με κανέλα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 370 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ πρέζα αλάτι
- 155 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 20 γρ baking powder
- 340 γρ γάλα
- 2 αυγά
- 2 κ.γ βανιίια
- 1/3 του φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
- Για την επικάλυψη
- 55 γρ βούτυρο λiωμένο
- 130 γρ μαύρη ζάχαρη
- 20 γρ αλεύρι
- 1 κ.σ κανέλα
- Για το γλάσαρισμα
- 90 γρ άχνη ζάχαρη
- 3 κ.σ γάλα
- ½ βανίλια
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας.
- 2.Στον κάδο του mixer ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί.
- 3.Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας.
- 4.Για την επικάλυψη, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές πάνω στο μείγμα του κέικ και μετά με ένα μαχαίρι κάνουμε κύκλους .
- 5.Ψήνουμε στους 180 για 30 με 35 λεπτά.
- 6.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για το γλασάρισμα και περιχύνουμε πάνω στο ζεστό κέικ.
Κέικ με κανέλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή