Κέικ με κίτρινη κολοκύθα

8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Κέικ με κίτρινη κολοκύθα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 600 γρ. ψίχα κολοκύθας
- 500 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 200 ml ηλιέλαιο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 2 βανίλιες
- Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Μέθοδος
- 1.Τρίβουμε την ψίχα κολοκύθας στον τρίφτη.
- 2.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι.
- 3.Προσθέτουμε στο κοσκινισμένο αλεύρι τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- 4.Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- 5.Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την βανίλια, την κανέλα, τη ζάχαρη και το λάδι.
- 6.Προσθέτουμε την ψίχα της κολοκύθας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 7.Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και τα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- 8.Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά προς μια κατεύθυνση.
- 9.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30εκ. και στην συνέχεια το αλευρώνουμε.
- 10.Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50–60 λεπτά. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
Κέικ με κίτρινη κολοκύθα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή