Κέικ με Μαύρη Μπύρα και Σοκολατένια Επικάλυψη

12
70'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλάτι, καφέ ζάχαρη, αλεύρι, καφές, άχνη ζάχαρη, κονιάκ, βανιλλίνη, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, μαύρη μπύρα, γιαούρτι, σόδα, εσπρέσο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, baking powder, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, αβγά, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κέικ με Μαύρη Μπύρα και Σοκολατένια Επικάλυψη

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κέικ
- 155 gr. κουβερτούρα ION
- 150 ml. μαύρη μπύρα
- 80 gr. βούτυρο
- 3 μεγάλα αβγά
- 100 gr. ζάχαρη καστανή μαλακή
- 150 gr. ζάχαρη λευκή
- 60 gr. γιαούρτι
- 60 ml. ζεστό καφέ εσπρέσσο ή άλλο κάφε στιγμής
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο ΙΟΝ
- 215 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κάψουλες βανιλλίνης
- Για την επικάλυψη
- 60 gr. σοκολάτα σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ION
- 120 gr. βούτυρο
- 300 gr. άχνη ζάχαρη
- 30 gr. κακάο ΙΟΝ
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- 50 ml. κονιάκ
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
Μέθοδος
- 1.Για την επικάλυψη, λιώνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την άχνη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά. Αποθηκεύουμε την κρέμα επικάλυψης στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- 2.Για το κέικ, ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τον καφέ, το γιαούρτι, την μαύρη μπύρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν σε ένα μείγμα. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, την καστανή και την λευκή ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε εναλλάξ σε τρεις δόσεις τα στερεά υλικά και το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας πολύ καλά. Μεταφέρουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 24 εκατοστών το μείγμα, ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Κόβουμε το κέικ στην μέση, χωρίζοντάς το σε 2 παντεσπάνια. Στο ένα παντεσπάνι απλώνουμε το ¼ της ποσότητας από την κρέμα που ετοιμάσαμε και από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι. Καλύπτουμε όλο το κέικ με την κρέμα επικάλυψης, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
- 3.Tips: – Το κέικ διατηρείται εκτός ή εντός ψυγείου ανάλογα την θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Κέικ με Μαύρη Μπύρα και Σοκολατένια Επικάλυψη
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή