Κέικ με μήλο και γιαούρτι

12-14
105'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αλεύρι, αμύγδαλα, βούτυρο, γιαούρτι, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, μήλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Κέικ με μήλο και γιαούρτι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ βούτυρο
- 500 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κγ baking soda
- 1 ½ κγ κανέλα
- 100 γρ αμύγδαλα καβουρντισμένα
- 200 γρ γιαούρτι
- 350 γρ μήλα
- Για τη διακόσμηση
- 40 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 20 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 40 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 20 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε στον κάδο του mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας αφράτο.
- 2.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μετά το γιαούρτι, το baking, την κανέλα.
- 3.Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στο μείγμα .
- 4.Προσθέτουμε τα αμύγδαλα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.
- 5.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας. Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
- 6.Για την διακόσμηση: Σε δυο διαφορετικά μικρά αντικολλητικά σκεύη βάζουμε τις σοκολάτες, στο ένα τη λευκή και στο άλλο τη γάλακτος.
- 7.Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν.
- 8.Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε γρήγορα.
- 9.Με ένα κουτάλι κάνουμε σχέδια της αρέσκεια μας .
Κέικ με μήλο και γιαούρτι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή