×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ με μους σοκολάτας, εσπρέσο και βατόμουρα


Κέικ με μους σοκολάτας, εσπρέσο και βατόμουρα
Κέικ με μους σοκολάτας, εσπρέσο και βατόμουρα
10-12
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέικ με μους σοκολάτας, εσπρέσο και βατόμουρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το κέικ
  • 5 αυγά
  • 50γρ κακάο ION
  • 90γρ γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • εσπρέσο ρόφημα (2 δόσεις)
  • 400γρ φαρίνα
  • 350γρ ζάχαρη μαύρη
  • 1κγ κανέλα τριμμένη
  • 400γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1κγ κάρδαμο
  • Υλικά για την μους
  • 140γρ γάλα
  • 600γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 450γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • 60γρ εσπρέσο ρόφημα
  • 4 φύλλα ζελατίνης μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • Υλικά για το γλάσο
  • 200γρ εσπρέσο ρόφημα
  • 400γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 φύλλο ζελατίνης μουλιασμένο σε νερό
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος εκτός μίξερ προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το γιαούρτι, το εσπρέσο και τέλος τα στερεά υλικά μας.
  • 2.Βάζω το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ και ψήνω για περίπου 40-45 λεπτά στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο. Ελέγχω με ένα μαχαίρι αν το κέικ μου είναι έτοιμο.
  • 3.Αφήνω να κρυώσει εντελώς για να μην σπάσει και μόλις το ξεφορμάρω κόβω στην μέση κάθετα και έπειτα οριζόντια σε τρία κομμάτια το κάθε μισό.
  • 4.Εκτέλεση για τη μους: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε ρίχνω μέσα την σοκολάτα, έπειτα αφού στραγγίξω τις ζελατίνες τις ρίχνω μέσα και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν. Τέλος προσθέτω το εσπρέσο και αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει. Έπειτα τοποθετώ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Αφήνω να κρυώσει καλά για να μπορέσω να συναρμολογήσω το γλυκό μου.
  • 5.Εκτέλεση για το γλάσο: Ζεσταίνω το εσπρέσο και ρίχνω μέσα την ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, έπειτα αφού κρυώσει λίγο προσθέτω την άχνη και τοποθετώ στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  • 6.Στήσιμο γλυκού: Tοποθετώ το πρώτο μισό του κέικ σε μια πιατέλα και έπειτα καλύπτω με την κρέμα, λίγο από το γλάσο και βατόμουρα ξαναβάζω το επόμενο κομμάτι κέικ και συνεχίζω με την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο. Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  • 7.Ξαναβάζω από την κρέμα και τοποθετώ μερικά διάσπαρτα βατόμουρα και μπισκότα κομμένα στην μέση. Ρίχνω λίγο από το γλάσο σε μερικά σημεία αφήνοντας αν θέλω να τρέξει προς τα πλάγια.
Κέικ με μους σοκολάτας, εσπρέσο και βατόμουρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta