Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι

8-10
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : βούτυρο, γιαούρτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, πορτοκάλι, αβγά, αλεύρι, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 125γρ. βουτύρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 50ml ελαιόλαδο
- 5 αβγά
- 350γρ. ζάχαρη
- 175γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 βανίλια
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200γρ. σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- λίγο λάδι και αλεύρι για τις φόρμες
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε σε ένα μίξερ το βούτυρο το ελαιόλαδο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- 2.Προσθέτουμε τα αυγά μας ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 3.Προσθέτουμε διαδοχικά το γιαούρτι το ξύσμα και την βανίλια.
- 4.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τις σταγόνες σοκολάτας
- 5.Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες μας.
- 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή