×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ με Ζαχαρούχο Γάλα και Κανέλα


Κέικ με Ζαχαρούχο Γάλα και Κανέλα
Κέικ με Ζαχαρούχο Γάλα και Κανέλα
12
55'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέικ με Ζαχαρούχο Γάλα και Κανέλα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το κέικ κανέλας
  • 220 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (455 gr.)
  • 1 πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 50 gr. βούτυρο
  • 50 ml. ζεστό νερό
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας
  • 200 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Κανέλα
Μέθοδος
  • 1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
  • 2.Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το ζαχαρούχο, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και την βανίλια.
  • 3.Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με το βούτυρο και το χυμό του πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • 4.Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • 5.Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 C.
  • 6.Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 7.Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί και περιχύνουμε το κέικ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
  • 8.Tips: – Μπορούμε αντί για λευκή σοκολάτα να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα.
Κέικ με Ζαχαρούχο Γάλα και Κανέλα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta