Κέικ μοσχολέμονου με παπαρουνόσπορο

12
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : καφέ ζάχαρη, μοσχολέμονο, παπαρουνόσπορος, baking powder, αβγά, αλεύρι, αμύγδαλα, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ μοσχολέμονου με παπαρουνόσπορο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά
- 200γρ. καστανή ζάχαρη
- 200γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100γρ. αμύγδαλο αλεσμένο
- ξύσμα από 2 μοσχολέμονα
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC.
- 2.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ πάουντερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε.
- 3.Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αβγό.
- 4.Προσθέτουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο. Σταδιακά ρίχνουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης.
- 5.Ψήνουμε για περίπου 50′.
Κέικ μοσχολέμονου με παπαρουνόσπορο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή