×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ Ντόμινο


Κέικ Ντόμινο
Κέικ Ντόμινο
10
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέικ Ντόμινο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τα κέικ
  • 500 gr. αλεύρι φαρινάπ
  • 400 gr. ζάχαρη
  • 350 gr. βούτυρο
  • 350 ml. γάλα
  • 6 αβγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 50 ml. κονιάκ
  • 50 gr. κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • Για την επικάλυψη
  • 60 gr. σοκολάτα σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ION
  • 120 gr. βούτυρο
  • 350 gr. άχνη ζάχαρη
  • 30 gr. κακάο ΙΟΝ
  • 50 ml. κρέμα γάλακτος
  • 50 ml. κονιάκ
  • 1 κάψουλα βανιλλίνης
Μέθοδος
  • 1.Αφήνουμε τα αβγά και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • 2.Χτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, το βούτυρο ώσπου να μαλακώσει και να αφρατέψει, προσθέτουμε την ζάχαρη, συνεχίζουμε 5’ το χτύπημα.
  • 3.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τις βανίλιες.
  • 4.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι, ανακατεύουμε το κονιάκ με το γάλα.
  • 5.Προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ το αλεύρι εναλλάξ με το το γάλα.
  • 6.Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ισόποσα μέρη.
  • 7.Μεταφέρουμε την μία ποσότητα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή τσέρκι 22 εκ. περίπου.
  • 8.Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 175 C.
  • 9.Ετοιμάζουμε το σοκολατένιο κέικ με την ζύμη που κρατήσαμε νωρίτερα.
  • 10.Διαλύουμε το κακάο στο σπορέλαιο, και το ρίχνουμε στην ζύμη, ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • 11.Μεταφέρουμε το σοκολατένιο κέικ σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή τσέρκι, ίδιας διαμέτρου με αυτό που ψήσαμε το κέικ βανίλιας.
  • 12.Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 175 C.
  • 13.Ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, τα τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  • 14.Ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα: Για την επικάλυψη, λιώνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
  • 15.Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την άχνη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
  • 16.Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά.
  • 17.Αποθηκεύουμε την κρέμα επικάλυψης στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  • 18.Συναρμολόγηση του κέικ ντόμινο: Κόβουμε το κάθε κέικ σε τρία παντεσπάνια ίδιου πάχους.
  • 19.Θα χρειαστούμε 2 κουπ πατ στρογγυλά για να κόψουμε τα κέικ σε ομόκεντρους κύκλους-δαχτυλίδια, θέλουμε να δημιουργήσουμε 3 δαχτυλίδια από το κάθε κέικ, ξεκινάμε κόβοντας το κέντρο με το μικρότερο κουπ πατ.
  • 20.Όπως θα κόψουμε το ένα κέικ, το ίδιο θα κάνουμε και για το δεύτερο, η ακρίβεια θα βοηθήσει να έχουμε τέλειο αποτέλεσμα.
  • 21.Αφού κόψουμε τα δαχτυλίδια, τα τοποθετούμε ξανά το ένα μέσα στο άλλο, αυτή την φορά όμως εναλλάξ δημιουργώντας δύο κέικ ανάμεικτα, ως εξής: • Σοκολάτα-βανίλια-σοκολάτα • Βανίλια-σοκολάτα-βανίλια
  • 22.Τοποθετούμε το ένα κέικ σε πιατέλα και απλώνουμε ένα στρώμα βουτυρόκρεμα, τοποθετούμε και το άλλο κέικ από πάνω και με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα καλύπτουμε το κέικ.
  • 23.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κακάο ή τρούφα και γαρνίρουμε με κερασάκια γλασέ.
  • 24.Tips: – Μπορούμε να φτιάξουμε τα κέικ με διαφορετικές γεύσεις πχ. πορτοκάλι-λεμόνι, αρωματίζοντας με ξύσματα. – Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τα κέικ 1 ολόκληρη μέρα στο ψυγείο.
Κέικ Ντόμινο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta