Κέικ Ντόμινο

10
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κονιάκ, baking powder, κρέμα γάλακτος, αβγά, σπορέλαιο, αλάτι, φαρίνα, άχνη ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κέικ Ντόμινο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τα κέικ
- 500 gr. αλεύρι φαρινάπ
- 400 gr. ζάχαρη
- 350 gr. βούτυρο
- 350 ml. γάλα
- 6 αβγά
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 50 ml. κονιάκ
- 50 gr. κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- Για την επικάλυψη
- 60 gr. σοκολάτα σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ION
- 120 gr. βούτυρο
- 350 gr. άχνη ζάχαρη
- 30 gr. κακάο ΙΟΝ
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- 50 ml. κονιάκ
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
Μέθοδος
- 1.Αφήνουμε τα αβγά και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- 2.Χτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, το βούτυρο ώσπου να μαλακώσει και να αφρατέψει, προσθέτουμε την ζάχαρη, συνεχίζουμε 5’ το χτύπημα.
- 3.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τις βανίλιες.
- 4.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι, ανακατεύουμε το κονιάκ με το γάλα.
- 5.Προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ το αλεύρι εναλλάξ με το το γάλα.
- 6.Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ισόποσα μέρη.
- 7.Μεταφέρουμε την μία ποσότητα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή τσέρκι 22 εκ. περίπου.
- 8.Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 175 C.
- 9.Ετοιμάζουμε το σοκολατένιο κέικ με την ζύμη που κρατήσαμε νωρίτερα.
- 10.Διαλύουμε το κακάο στο σπορέλαιο, και το ρίχνουμε στην ζύμη, ανακατεύουμε πολύ καλά.
- 11.Μεταφέρουμε το σοκολατένιο κέικ σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή τσέρκι, ίδιας διαμέτρου με αυτό που ψήσαμε το κέικ βανίλιας.
- 12.Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 175 C.
- 13.Ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, τα τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για 1 ώρα στην κατάψυξη.
- 14.Ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα: Για την επικάλυψη, λιώνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
- 15.Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την άχνη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
- 16.Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά.
- 17.Αποθηκεύουμε την κρέμα επικάλυψης στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- 18.Συναρμολόγηση του κέικ ντόμινο: Κόβουμε το κάθε κέικ σε τρία παντεσπάνια ίδιου πάχους.
- 19.Θα χρειαστούμε 2 κουπ πατ στρογγυλά για να κόψουμε τα κέικ σε ομόκεντρους κύκλους-δαχτυλίδια, θέλουμε να δημιουργήσουμε 3 δαχτυλίδια από το κάθε κέικ, ξεκινάμε κόβοντας το κέντρο με το μικρότερο κουπ πατ.
- 20.Όπως θα κόψουμε το ένα κέικ, το ίδιο θα κάνουμε και για το δεύτερο, η ακρίβεια θα βοηθήσει να έχουμε τέλειο αποτέλεσμα.
- 21.Αφού κόψουμε τα δαχτυλίδια, τα τοποθετούμε ξανά το ένα μέσα στο άλλο, αυτή την φορά όμως εναλλάξ δημιουργώντας δύο κέικ ανάμεικτα, ως εξής: • Σοκολάτα-βανίλια-σοκολάτα • Βανίλια-σοκολάτα-βανίλια
- 22.Τοποθετούμε το ένα κέικ σε πιατέλα και απλώνουμε ένα στρώμα βουτυρόκρεμα, τοποθετούμε και το άλλο κέικ από πάνω και με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα καλύπτουμε το κέικ.
- 23.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κακάο ή τρούφα και γαρνίρουμε με κερασάκια γλασέ.
- 24.Tips: – Μπορούμε να φτιάξουμε τα κέικ με διαφορετικές γεύσεις πχ. πορτοκάλι-λεμόνι, αρωματίζοντας με ξύσματα. – Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τα κέικ 1 ολόκληρη μέρα στο ψυγείο.
Κέικ Ντόμινο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή