Κέικ πορτοκάλι

12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : κρυσταλλική ζάχαρη, λάδι καρύδας, μαρμελάδα πορτοκάλι, πορτοκάλι, baking powder, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ πορτοκάλι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250γρ. λάδι καρύδας
- 4 αβγά
- 1 μεγάλο πορτοκάλι ακέρωτο με την φλούδα
- 3κγ μπέικιν πάουντερ
- 2κσ εκχύλισμα βανίλιας
- Μαρμελάδα πορτοκάλι
- Ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Πλένουμε το πορτοκάλι, κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε ολόκληρο σε ένα multi.
- 3.Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το λάδι καρύδας, την ζάχαρη, τα αβγά, το πολτοποιημένο πορτοκάλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- 4.Παίρνουμε ένα μπολ κι ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Τα προσθέτουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 5.Σε μια αντικολλητική φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα του κάδου μας και ψήνουμε για περίπου 50’.
- 6.Αφού βγάλουμε το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
- 7.Μόλις κρυώσει, το κόβουμε προσεχτικά στην μέση, βάζουμε μία στρώση μαρμελάδας πορτοκάλι, κλείνουμε με το πάνω κομμάτι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κέικ πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή