×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ πορτοκάλι


Κέικ πορτοκάλι
Κέικ πορτοκάλι
12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέικ πορτοκάλι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250γρ. λάδι καρύδας
  • 4 αβγά
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι ακέρωτο με την φλούδα
  • 3κγ μπέικιν πάουντερ
  • 2κσ εκχύλισμα βανίλιας
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι
  • Ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2.Πλένουμε το πορτοκάλι, κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε ολόκληρο σε ένα multi.
  • 3.Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το λάδι καρύδας, την ζάχαρη, τα αβγά, το πολτοποιημένο πορτοκάλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • 4.Παίρνουμε ένα μπολ κι ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Τα προσθέτουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • 5.Σε μια αντικολλητική φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα του κάδου μας και ψήνουμε για περίπου 50’.
  • 6.Αφού βγάλουμε το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
  • 7.Μόλις κρυώσει, το κόβουμε προσεχτικά στην μέση, βάζουμε μία στρώση μαρμελάδας πορτοκάλι, κλείνουμε με το πάνω κομμάτι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κέικ πορτοκάλι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta