Κέικ ψυγείου με ΙΟΝ Nucrema και Εσπρέσο

10
70'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ ψυγείου με ΙΟΝ Nucrema και Εσπρέσο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κέικ
- 170 γρ. βούτυρο
- 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 170 γρ. αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο
- 2 αβγά
- 100 ml γάλα
- 2 βανίλιες
- 2 δόσεις εσπρέσο
- Κονιάκ
- Για το κρεμέ σοκολάτας
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 200 γρ Nucrema ION
- 80 γρ κροκάν φουντουκιού
Μέθοδος
- 1.Για το κέικ βανίλιας: Στον κάδο του μιξερ σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- 2.Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα και το εσπρέσο.
- 3.Αποσύρουμε το σύρμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.
- 4.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ.
- 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- 6.Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- 7.Κόβουμε το κέικ σε φέτες και το ραντίζουμε με κονιάκ.
- 8.Για το κρεμέ σοκολάτα: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι με την ION Nucrema και ενσωματώνουμε.
- 9.Προσθέτουμε το κροκάν φουντουκιού.
- 10.Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Κέικ ψυγείου με ΙΟΝ Nucrema και Εσπρέσο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή