Κέικ Red Velvet

12
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βανίλια, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, κρυσταλλική ζάχαρη, ξινόγαλο, χρώμα ζαχαροπλαστικής, αβγά, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ Red Velvet

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κέικ
- 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 340γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200γρ. ξινόγαλα
- 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αβγά
- 3 κ.γ. κόκκινο χρώμα τροφίμων
- 2 κ.σ. κακάο ΙΟΝ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για το γλάσο
- 24γρ. αλεύρι
- 240ml γάλα
- 250ml βούτυρο
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- 2.Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε την κόκκινη χρωστική με το κακάο μέχρι το κακάο να διαλυθεί εντελώς. Το προσθέτουμε κι αυτό στο μείγμα του βουτύρου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 3.Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το ξινόγαλα στο μείγμα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι, χτυπώντας αργά και καλά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη μαγειρική σόδα.
- 4.Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μία στρογγυλή φόρμα σιλικόνης για κέικ διαμέτρου 23 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- 5.Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώνσει κι ετοιμάζουμε το γλάσο μας.
- 6.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι ενώπροσθέτουμε το αργά για να μην δημιουργηθούν θρόμβοι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με κόλλα.
- 7.Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- 8.Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν. Τα προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού-γάλακτος και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.
- 9.Το απλώνουμε πάνω από το κρύο κέικ.
Κέικ Red Velvet
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή