Κέικ σοκολάτα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και φράουλες

8-10
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : αβγά, αλεύρι, βανίλια, γιαούρτι, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, κρυσταλλική ζάχαρη, φράουλες, baking powder, ION Nucrema, ION Patisserie Cover Cream
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Κέικ σοκολάτα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και φράουλες

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
- 85 γραμ ηλιέλαιο
- 375 γραμ γιαούρτι
- 150 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 15 γραμ ΙΟΝ Κακάο
- 1 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ βανίλια
- 1 κεσεδάκι φράουλες
- 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
- 8 κ.σ ION Nucrema
Μέθοδος
- 1.Βουτυρώνουμε 2 ταψιά των 6 cm. Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και αφήνουμε στην άκρη.
- 2.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 3.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και αφρατεύουμε προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι. Ομογενοποιούμε.
- 4.Σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο μέσα στο μείγμα το κακάο, το baking και τη βανίλια. Ομογενοποιούμε.
- 5.Μοιράζουμε την ζύμη ισόποσα μέσα στα ταψάκια και ψήνουμε για για 35 με 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι.
- 6.Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Αφού κρυώσουν τελείως συνεχίζουμε.
- 7.Βάζουμε στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα και πάνω τοποθετούμε μια σχάρα. Πάνω στη σχάρα βάζουμε τον ένα δίσκο.
- 8.Πάνω στον πρώτο δίσκο βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας Nucrema. Απλώνουμε με το κουτάλι.
- 9.Κόβουμε σε φέτες 6-7 μεγάλες φράουλες. Τις τοποθετούμε πάνω στην Nucrema.
- 10.Βάζουμε άλλες 3-4 κουταλιές της σούπας Nucrema πάνω στον δεύτερο δίσκο και τοποθετούμε την πλευρά με την Nucrema πάνω στις φράουλες.
- 11.Βγάζουμε το καπάκι από την συσκευασία ΙΟΝ Cover Cream και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στους 450 για 1 λεπτό. Αναδεύουμε με 1 κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση. Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων λιώστε το μείγμα με τη μέθοδο του μπεν μαρί.
- 12.Περιχύνουμε το κέικ μας σημαδεύοντας στο κέντρο και μετά με μια σπάτουλα απλώνουμε για να κάνει τρεξίματα.
- 13.Στολίζουμε με ολόκληρες φράουλες.
Κέικ σοκολάτα με επικάλυψη ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και φράουλες
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή