Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

16
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : baking powder, αβγά, αλεύρι, βούτυρο, γάλα εβαπορέ, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 3 αβγά
- 113γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. κακάο ΙΟΝ
- 125γρ. βούτυρο
- 118γρ γάλα εβαπορέ
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για το γλάσο
- 200γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. μέλι
Μέθοδος
- 1.Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και το εβαπορέ κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
- 2.Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο ΙΟΝ και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα της σοκολάτας. Τα δουλεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 3.Χτυπάμε καλά τα αβγά κα τα ενσωματώνουμε.
- 4.Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε αντικολλητική φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά, για να μείνει το εσωτερικό αρκετά ρευστό. Μετά τα 20΄τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι για να ελέγξουμε πόσο υγρό μας αρέσει να μείνει.
- 5.Για το γλάσο σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα ΙΟΝ, ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ χειρός.
- 6.Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
- 7.Αφήνουμε το κέικ να μισοκρυώσει και το καλύπτουμε με το γλάσο.
- 8.Προαιρετικά διακοσμούμε με φράουλες.
Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή