Κέικ Σοκολάτας

1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, ION Patisserie Cover Cream, ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, αβγά, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Κέικ Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το κέικ
- 4 μεσαία αυγά
- 250 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 ml γάλα πλήρες
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ. ΙΟΝ Kακάο
- Υλικά για το γαρνίρισμα
- ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
- ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Μέθοδος
- 1.Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- 2.Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- 3.Συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και σιγά σιγά και το γάλα.
- 4.Αδειάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.
- 5.Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε το ΙΟΝ Patisserie Cover cream ή το ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας μέχρι να γίνει ρευστό και αφού ξεφορμάρουμε το κέικ μας το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και το περιχύνουμε με όποιο υλικό γαρνιρίματος επιλέξουμε.
Κέικ Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή