Κέικ βανίλια γεμιστό με μους λευκής σοκολάτας, με γεύση λεμόνι και ιταλική μαρέγκα

10
12'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά, πορτοκάλι, αλεύρι, σαντιγί, βανίλια, χυμός λεμονιού, βούτυρο, γάλα, γλυκόζη, ζάχαρη, ζελατίνη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Κέικ βανίλια γεμιστό με μους λευκής σοκολάτας, με γεύση λεμόνι και ιταλική μαρέγκα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κείκ βανίλια
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ βούτυρο
- 4 αβγά
- 250 γρ γάλα
- 1 βανίλια
- Ξύσμα απο μισό πορτοκάλι
- 420 γρ ζάχαρη
- Για τη μους λευκής σοκολάτας με γεύση λεμόνι
- 150 γρ λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ
- 75 γρ κρέμα γάλακτος
- 3 κρόκοι
- 1 βανίλια
- 15 γρ ζελατίνη
- 225 γρ σαντιγί
- 50 γρ χυμό λεμονι
- Για το σιρόπι
- 55γρ ζάχαρη
- 55 γρ νερό
- Για την ιταλική μαρέγκα
- 40 γρ νερό
- 180 γρ ζαχαρη κρυσταλλική
- 15 γρ γλυκόζη
- 3 ασπράδια
Μέθοδος
- 1.Οδηγίες για το κέικ βανίλια: Στο μίξερ με σύρμα χτυπάμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και μετά ένα ένα τα αβγά . Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το γάλα τη βανίλια και το ξύσμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα την οποία την έχουμε βουτυρωμένα και αλευρωμένους πολύ καλά . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 170 . Αφήνουμε το κείκ να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Μόλις το κέικ κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε το κέικ στη μέση. Κρατάμε τη βάση και πολύ προσεχτικά με ένα κουτάλι σκάβουμε το εσωτερικό δημιουργώντας μια τάρτα.
- 2.Οδηγίες για τη μους λευκής σοκολάτας με γεύση λεμόνι. Βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και κάνουμε μπεν μαρί για να λιώσουν. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να μην κολλήσει η σοκολάτα. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες για να μαλακώσουν. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξω το σιρόπι. Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους και τους χτυπάω δυνατά με σύρμα, προσθέτω τη βανίλια και ρίχνω το σιρόπι σιγά σιγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα . Στραγγίζω τις ζελατίνες και τις προσθέτω στο μείγμα. Ανακατεύω. Προσθέτω στο μείγμα τη λυωμένη σοκολάτα με την κρέμα, το χυμό λεμόνι και τη σαντιγί. Σκεπάζω το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. Πριν χρησιμοποιήσω τη μους τη βάζω στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάω με φτερό.
- 3.Οδηγιες για ιταλική μαρέγκα . Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και τη γλυκόζη να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μετράμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο να φτάσει στους 121 βαθμούς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να καταλαγιάσουν οι φυσαλίδες για 30 δευτερόλεπτα. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και ρίχνουμε το σιρόπι κορδόνι σε μέτρια ταχύτητα . Χτυπάμε την μαρέγκα για 15 λεπτά .
- 4.Στήσιμο του πιάτου. Γεμίζουμε την τάρτα κέικ βανίλιας με την μους λευκής σοκολάτας. Με ένα κορνέ από το κέντρο του γλυκού κάνω κύκλους μέχρι να γεμίσει η επιφάνεια. Καίω την μαρέγκα με φλόγιστρο. Και στολίζω το γλυκό με μικρούς κύβους από φρούτα, βερίκοκα και ακτινίδια. Πασπαλίζω με gotzi berry και Quaker.
Κέικ βανίλια γεμιστό με μους λευκής σοκολάτας, με γεύση λεμόνι και ιταλική μαρέγκα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή