×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ βανίλια με γλάσο λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ


Κέικ βανίλια με γλάσο λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ
Κέικ βανίλια με γλάσο λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ
20
75'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέικ βανίλια με γλάσο λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 1 βανίλια
  • 345 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ κορν φλάουερ
  • 14 γρ baking powder
  • 5 γρ αλάτι
  • 150 γρ γάλα
  • Για το γλάσο λευκής σοκολάτας ΙΟΝ
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ λιωμένη
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνουμε την φόρμα μας (στρογγυλή 28 εκ.)
  • 2.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν και τέλος προσθέτουμε την βανίλια.
  • 3.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking, το αλάτι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το γάλα και τέλος το υπόλοιπο από το αλεύρι.
  • 4.Προσθέτουμε το μείγμα μεσα στη βουτυρωμένη φόρμα μας και ψήνουμε στους 180 για 55 λεπτά. Δοκιμάζουμε να τρυπήσουμε το κέικ με ένα μαχαίρι, εάν βγει καθαρό είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο και δοκιμάζουμε ξανά. Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε πανω σε μια σχαρα για να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.
  • 5.Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ την άχνη το γάλα και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε το κέικ ενώ έχει κρυώσει και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί λίγο.
Κέικ βανίλια με γλάσο λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta