Κέικ βανίλια – σοκολάτα με Cover Cream ION

15-20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, ION Patisserie Cover Cream
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κέικ βανίλια – σοκολάτα με Cover Cream ION

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το cake βανίλιας θα χρειαστούμε
- 125 γρ βούτυρο
- 80 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 20 γρ ζάχαρη άχνη
- 25 γρ ζάχαρη καστανή
- 100 γρ αυγά (ή 2 τεμάχια αυγά)
- 30 γρ γάλα
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 γρ baking powder
- Για το cake σοκολάτας θα χρειαστούμε
- Στο μίγμα του cake βανίλιας προσθέτουμε 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε
- 200 γρ cover cream ION
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Μίξερ, σύρμα του μίξερ, μαχαιράκι, λεκάνη, σύρμα, φόρμες σιλικόνης (μεσαίου μεγέθους) σε σχέδιο της αρεσκείας μας.
Μέθοδος
- 1.Για τα cake βανίλιας: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο (ψιλοκομμένο) μαζί με την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα του μίξερ στην μεσαία ταχύτητα, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο (να γίνει δηλαδή σαν αλοιφή) και να ενωθεί με τα 3 είδη ζάχαρης. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και την βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και αυτά τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder (κοσκινισμένα μαζί) και συνεχίζουμε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους πλήρως.
- 2.Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 λεκάνες στα 2/3 και 1/3 αντίστοιχα.
- 3.Για το cake σοκολάτας: Στη λεκάνη με το 1/3 από το μίγμα κοσκινίζουμε το κακάο ΙΟΝ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- 4.Γεμίζουμε μέχρι το μισό του ύψους της ατομικής φόρμας σιλικόνης με το μίγμα του cake βανίλιας. Συμπληρώνουμε τμηματικά κατά βούληση με λίγο cake σοκολάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον έτσι ώστε να κρυώσουν εντελώς.
- 5.Για την επικάλυψη: Για να ρευστοποιήσουμε το cover cream της ΙΟΝ αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο για να επικαλύψουμε τα cake βανίλιας – σοκολάτας.
Κέικ βανίλια – σοκολάτα με Cover Cream ION
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή