×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ Βικτώρια (Victoria sponge cake) με ΙΟΝ Κακάο


Κέικ Βικτώρια (Victoria sponge cake) με ΙΟΝ Κακάο
Κέικ Βικτώρια (Victoria sponge cake) με ΙΟΝ Κακάο
8-10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέικ Βικτώρια (Victoria sponge cake) με ΙΟΝ Κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το γέμισμα ενδιάμεσα του κέικ
  • 200 γρ μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
  • 20 γρ ζάχαρη άχνη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: 1 φόρμα του κέικ στρογγυλή ή μακρόστενη, λεκάνη, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδο του μίξερ.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο (που πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) την ζάχαρη άχνη και τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
  • 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
  • 3.Προσθέτουμε την βανιλλίνη και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και αυτά τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 4.Αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το κακάο ΙΟΝ και ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια ομοιογενής ζύμη.
  • 5.Τοποθετούμε την ζύμη του κέικ Βικτώρια μέσα στη σεμιζαρισμένη φόρμα (με βούτυρο και κακάο) μέχρι τα ¾ του ύψους της.
  • 6.Ψήνουμε στους 180 C για 40 – 45 λεπτά περίπου.
  • 7.Αποσύρουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε εγκάρσια στη μέση χωρίζοντας το κέικ Βικτώρια σε 2 μέρη.
  • 8.Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζωική κρέμα γάλακτος (στη μεσαία ταχύτητα) και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να διογκωθεί και να στέκεται η σαντιγί πολύ καλά.
  • 9.Τοποθετούμε ενδιάμεσα του κέικ Βικτώρια 1 στρώση μαρμελάδα (π.χ : φράουλα) και 1 στρώση σαντιγί.
  • 10.Σερβίρουμε σε σκεύος κατά βούληση και για ντεκόρ προσθέτουμε στην επιφάνεια λίγο μαρμελάδα ή σαντιγί ή και τα 2 υλικά με ζάχαρη άχνη ή κακάο.
  • 11.Tip: Η ίδια παρουσίαση με την ίδια διαστρωμάτωση μπορεί να γίνει και σε ποτήρι.
Κέικ Βικτώρια (Victoria sponge cake) με ΙΟΝ Κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta