Κέικ Βικτώρια (Victoria sponge cake) με ΙΟΝ Κακάο

8-10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Κεράσματα
Συστατικά : αλάτι, μαρμελάδα φράουλα, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, βατόμουρα, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά, μαρμελάδα
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κέικ Βικτώρια (Victoria sponge cake) με ΙΟΝ Κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 200 γρ αυγά (δηλαδή 4 τεμάχια)
- 1 γρ αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 50 γρ γάλα
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 20 γρ ΙΟΝ κακάο (σε παραλλαγή για το κέικ με κακάο)
- Για το γέμισμα ενδιάμεσα του κέικ
- 200 γρ μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
- 200 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
- 20 γρ ζάχαρη άχνη
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: 1 φόρμα του κέικ στρογγυλή ή μακρόστενη, λεκάνη, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδο του μίξερ.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο (που πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) την ζάχαρη άχνη και τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
- 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
- 3.Προσθέτουμε την βανιλλίνη και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και αυτά τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
- 4.Αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το κακάο ΙΟΝ και ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια ομοιογενής ζύμη.
- 5.Τοποθετούμε την ζύμη του κέικ Βικτώρια μέσα στη σεμιζαρισμένη φόρμα (με βούτυρο και κακάο) μέχρι τα ¾ του ύψους της.
- 6.Ψήνουμε στους 180 C για 40 – 45 λεπτά περίπου.
- 7.Αποσύρουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε εγκάρσια στη μέση χωρίζοντας το κέικ Βικτώρια σε 2 μέρη.
- 8.Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζωική κρέμα γάλακτος (στη μεσαία ταχύτητα) και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να διογκωθεί και να στέκεται η σαντιγί πολύ καλά.
- 9.Τοποθετούμε ενδιάμεσα του κέικ Βικτώρια 1 στρώση μαρμελάδα (π.χ : φράουλα) και 1 στρώση σαντιγί.
- 10.Σερβίρουμε σε σκεύος κατά βούληση και για ντεκόρ προσθέτουμε στην επιφάνεια λίγο μαρμελάδα ή σαντιγί ή και τα 2 υλικά με ζάχαρη άχνη ή κακάο.
- 11.Tip: Η ίδια παρουσίαση με την ίδια διαστρωμάτωση μπορεί να γίνει και σε ποτήρι.
Κέικ Βικτώρια (Victoria sponge cake) με ΙΟΝ Κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή