Κέικ βύσσινο

12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γλυκό βύσσινο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, baking powder
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ βύσσινο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 125γρ. βούτυρο
- 3 αβγά
- 200γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
- 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- 2.Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 3.Χτυπάμε τα αβγά με το κακάο ΙΟΝ δυνατά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ένταση.
- 4.Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γλυκό βύσσινο, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
- 5.Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε μια αντικολλητική φόρμα.
- 6.Ψήνουμε για 30’ ή όσο χρειαστεί περισσότερο ώστε να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι μας.
- 7.Το αφαιρούμε από την φόρμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Κέικ βύσσινο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή