Κέικ μαρμπρέ με κακάο και τσάι matcha

Για 1 loaf cake (φόρμα 1,4 lt)
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αυγά, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, αλάτι, τσάι matcha, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
11 Οκτωβρίου, 2021
Κέικ μαρμπρέ με κακάο και τσάι matcha

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Το πράσινο τσάι matcha έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία μας: είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει το συκώτι και την καρδιά, τονώνει την εγκεφαλική δραστηριότητα και τόσα άλλα! Επιπλέον, έχει και μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, που ταιριάζει απίθανα με το κακάο και τη σοκολάτα, τόσο τη μαύρη όσο και τη λευκή και δίνει υπέροχο χρώμα στα γλυκά σας. Εδώ, το βλέπετε συνδυασμένο με κακάο σε ένα φανταστικό μαρμπρέ loaf cake που θα συνοδεύσει τέλεια τον απογευματινό καφέ σας.
Συστατικά
- 190 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 240 γρ αλεύρι μαλακό
- 1 ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
- ¼ κτγ αλάτι
- 120 γρ γάλα πλήρες
- 4-6 κτγ κακάο ΙΟΝ
- 4-6 κτγ τσάι matcha και επιπλέον για πασπάλισμα
Ειδικό Σκεύος
Φόρμα 1,4lt
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει κι άλλο.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ και το γάλα εναλλάξ στο μίξερ, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Βγάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
- Στο μείγμα που περίσσεψε, μέσα στο μίξερ, προσθέτουμε το τσάι matcha και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε μια βουτυρωμένη φόρμα για loaf cake με κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
- Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ: εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει εντελώς προτού το ξεφορμάρουμε.
- Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε το κέικ με τσάι matcha ή με κακάο ΙΟΝ.
- Φυλάμε το κέικ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 4-5 μέρες.
Κέικ μαρμπρέ με κακάο και τσάι matcha
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή