×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κιουνεφέ


Κιουνεφέ
Κιουνεφέ
6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Κιουνεφέ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 500 γρ. κανταϊφι
  • 400 γρ. Ποντιακί τυρί σουλουγούνι
  • 100 ml γάλα
  • 225γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • Φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • Για το σιρόπι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1/2 (ο χυμός του) λεμόνι
Μέθοδος
  • 1.Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  • 2.Ξαίνουμε το κανταΐφι (το πιάνουμε με τα χέρια και το ανοίγουμε) και απλώνουμε λίγο περισσότερο από το μισό σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί.
  • 3.Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο, πάνω από το κανταΐφι και το ανακατεύουμε με όσο γίνεται απαλές κινήσεις.
  • 4.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • 5.Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το κανταΐφι, φροντίζοντας να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη στρώση.
  • 6.Στρώνουμε από πάνω και το υπόλοιπο κανταΐφι προσέχοντας να καλυφτεί καλά η γέμιση.
  • 7.Το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο χρησιμοποιώντας κουτάλι για να πάει το βούτυρο παντού.
  • 8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180° C μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • 9.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 7 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά.
  • 10.Bγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
  • 11.Πασπαλίζουμε με τα φυστίκια Αιγίνης.
  • 12.Αφήνουμε να απορροφήσει το γλυκό μας το σιρόπι για περίπου μισή ώρα.
  • 13.Κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε.
Κιουνεφέ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta