Κλαφουτί με Δαμάσκηνα και Λευκή Σοκολάτα

8
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, γάλα, δαμάσκηνα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, Κορν φλάουερ, αβγά, αλάτι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κλαφουτί με Δαμάσκηνα και Λευκή Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κλαφουτί
- 400 ml. γάλα
- 125 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 65 gr. βούτυρο
- 2 μεγάλα αυγά
- 80 gr. αλεύρι
- 20 gr. κόρν φλάουρ
- Ελάχιστο αλάτι
- Για τα δαμάσκηνα
- 300 gr. δαμάσκηνα
- 40 gr. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση: Κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
- 2.Μαρινάρουμε τα δαμάσκηνα με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκ. ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- 3.Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του κλαφουτί και τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, περιχύνουμε τα καραμελωμένα δαμάσκηνα.
- 4.Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου.
- 5.Σερβίρουμε το κλαφουτί σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερό και διατηρείται στο ψυγείο.
- 6.Tips: • Μπορούμε αντί για κόρν φλάουρ να προσθέσουμε αμυγδαλόψιχα και ν´ αρωματίσουμε με λικέρ αμαρέτο.
Κλαφουτί με Δαμάσκηνα και Λευκή Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή