×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κλαφουτί με Δαμάσκηνα και Λευκή Σοκολάτα


Κλαφουτί με Δαμάσκηνα και Λευκή Σοκολάτα
Κλαφουτί με Δαμάσκηνα και Λευκή Σοκολάτα
8
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κλαφουτί με Δαμάσκηνα και Λευκή Σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το κλαφουτί
  • 400 ml. γάλα
  • 125 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 65 gr. βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 80 gr. αλεύρι
  • 20 gr. κόρν φλάουρ
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Για τα δαμάσκηνα
  • 300 gr. δαμάσκηνα
  • 40 gr. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση: Κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
  • 2.Μαρινάρουμε τα δαμάσκηνα με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκ. ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • 3.Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του κλαφουτί και τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, περιχύνουμε τα καραμελωμένα δαμάσκηνα.
  • 4.Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  • 5.Σερβίρουμε το κλαφουτί σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερό και διατηρείται στο ψυγείο.
  • 6.Tips: • Μπορούμε αντί για κόρν φλάουρ να προσθέσουμε αμυγδαλόψιχα και ν´ αρωματίσουμε με λικέρ αμαρέτο.
Κλαφουτί με Δαμάσκηνα και Λευκή Σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta