Κορμός Λευκής Σοκολάτας

20
255'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Κεράσματα
Συστατικά : βούτυρο, ζαχαρούχο γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, καρύδα, κράνμπερυ, λικέρ μαστίχα, μπισκότα
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κορμός Λευκής Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 gr. βούτυρο
- 200 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 250 gr. μπισκότα
- 150 gr. ζαχαρούχο γάλα
- 120 gr. καρύδα αποξηραμένη
- 50 gr. ξηρούς καρπούς αλατισμένους
- 150 gr. κράνμπερις αποξηραμένα
- 50 ml. λικέρ μαστίχα
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα, σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια μας, προσθέτουμε την καρύδα, τα κράνμπερις, τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και περιχύνουμε με το λικέρ μαστίχα.
- 2.Σε μπεν μαρί λιώνουμε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία.
- 3.Αποσύρουμε και περιχύνουμε τα μπισκότα με το ζεστό μείγμα λευκής σοκολάτας.
- 4.Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ή σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- 5.Κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες.
- 6.Αφήνουμε 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε.
- 7.Tips: – Στον κορμό μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς αλλά και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας.
Κορμός Λευκής Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή