×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κορμός με Kακάο ΙΟΝ


Κορμός με Kακάο ΙΟΝ
Κορμός με Kακάο ΙΟΝ
10-12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κορμός με Kακάο ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το κέικ
  • 4 κρόκοι
  • 4 ασπράδια
  • 90 γρ ζάχαρη
  • 20 γρ ΙΟΝ κακάο
  • 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ κορν φλάουερ
  • ½ κ.γ στιγμιαίο καφέ
  • 1 κ.γ baking powder
  • ½ πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 215 γρ κρέμα γάλακτος full fat
  • 40 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Για τη βουτυρόκρεμα
  • 200 γρ καλή μαργαρίνη
  • 200 γρ άχνη ζάχαρη
  • 15γρ ION κακάο
  • 2,5 κρόκους
  • 1 ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220. Σε ένα ταψάκι 42 επί 35 βάζουμε λαδόκολλα. Κόβουμε την λαδόκολλα ακριβώς για να κάθεται ωραία στις γωνίες.
  • 2.Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα ασπράδια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2 με 3 λεπτά μέχρι να γίνουν κορυφές. Δε χτυπάμε παραπάνω ώστε να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • 3.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μαζί.
  • 4.Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, τον καφέ, το μπέικιν πάουντερ, το κόρν φλάουερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε κοσκινήσει μέσα στο μπολ με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ομογενοποιούμε.
  • 5.Προσθέτουμε τα μισά ασπράδια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
  • 6.Βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και το ισιώνουμε με μία σπάτουλα.
  • 7.Ψήνουμε για 5 με 6 λεπτά. Το πατάμε με τα δάχτυλα μας και όταν κάνει ένα φύσιγμα είναι έτοιμο.
  • 8.Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά. Παίρνουμε ένα μαλακό πανί το πασπαλίζουμε με άχνη, το βάζουμε πάνω στο κέικ μας να το καλύψει όλο και το γυρίζουμε ανάποδα. Μετά βγάζουμε πολύ προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί. Μαζί με την πετσέτα ρολάρουμε το κέικ και το αφήνουμε έτσι μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Το κάνουμε αυτό γιατί το κέικ σε αυτή την φάση έχει ελαστικότητα την οποία αργότερα θα χάσει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την βούτυρο κρέμα.
  • 9.Εκτέλεση για τη βουτυρόκρεμα: Χτυπάμε την μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει.
  • 10.Προσθέτω τους κρόκους ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν .
  • 11.Προσθέτω σιγά-σιγά το κακάο και την άχνη ζάχαρη.
  • 12.Τέλος προσθέτω την μαρέγκα και απαλά με μια σπάτουλα ομογενοποιοώ.
  • 13.Μεταφέρουμε την βουρτυρόκρεμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 14.Εάν η βουτυρόκρεμα σας ειναι σφιχτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Εάν όχι αφήστε την στο ψυγείο τουλάχιστον για μια μέρα.
  • 15.Εκτέλεση για τη γέμιση: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σφιχτό.
  • 16.Συναρμολόγηση: Μόλις το κέικ κρυώσει το ανοίγουμε και αλείφουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ενάμιση 1,5 εκ. από τις άκρες. Ρολάρουμε το κέικ ξανά χωρίς την πετσέτα, η πλευρά της ένωσης πρέπει να είναι προς τα κάτω. Κόβω ένα κομμάτι μικρό από τη μία μεριά περίπου δύο 2 εκ και άλλο ένα από την άλλη πλευρά περίπου ένα 1 εκ. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε βάζοντας τα στο πλάι του κορμού. Θα είναι τα κομμένα του κλαδιά.
  • 17.Καλύπτουμε τον κορμό με τη βουτυρόκρεμα και με ενα πιρούνι και κάνουμε γραμμές ώστε να μοιαζει με ξύλο.
  • 18.Στολίζουμε με δεντρολίβανο και μούρα.
Κορμός με Kακάο ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta