×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κορμός σοκολάτας γάλακτος με επικάλυψη κουβερτούρα 72% και κάστανα


Κορμός σοκολάτας γάλακτος με επικάλυψη κουβερτούρα 72% και κάστανα
Κορμός σοκολάτας γάλακτος με επικάλυψη κουβερτούρα 72% και κάστανα
10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κορμός σοκολάτας γάλακτος με επικάλυψη κουβερτούρα 72% και κάστανα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να φτιάξουμε το χριστουγεννιάτικο κορμό θα χρειαστούμε :

  1. Παντεσπάνι σοκολάτας με κακάο ΙΟΝ
  2. Κρέμα σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
  3. Κάστανα βρασμένα
  4. Γλάσο επικάλυψης με κουβερτούρα 72% ΙΟΝ

Θα χρειαστούμε επιπλέον : κατσαρόλα, σύρμα χειρός, λεκάνη, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ταψί 20χ20 cm, κάδος του μίξερ, σύρμα του μίξερ.

Συστατικά
  • Για το παντεσπάνι σοκολάτας
  • 400 γρ αυγά
  • 60 γρ κρόκοι αυγών ( ή οι κρόκοι από 3 τεμάχια αυγών μεσαίου μεγέθους)
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ κορν φλάουρ
  • 170 γρ αλεύρι μαλακό
  • 40 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
  • Για τη κρέμα σοκολάτα dark 72%
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • 30 γρ γλυκόζη
  • 30 γρ γλυκόζη
  • 80 γρ σοκολάτα dark 72% ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • Για το γλάσο επικάλυψης
  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 72% ION
  • 130 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
Μέθοδος
  • 1.Για το παντεσπάνι σοκολάτας: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη βανιλλίνη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε να χτυπηθούν για λίγο ακόμα.
  • 2.Αποσύρουμε τα παραπάνω υλικά από το κάδο του μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το κορν φλάουρ, το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη ΙΟΝ ανακατεύοντας με μια κουτάλα πολύ απαλά. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, τα ρίχνουμε μέσα σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεως 20χ20 cm με αντικολλητικό χαρτί εσωτερικά.
  • 3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.
  • 4.Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι (ή με τη βοήθεια μιας κλωστής) σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 cm περίπου.
  • 5.Για τη κρέμα σοκολάτα dark 72%: Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και στη φωτιά και βράζουμε την κρέμα γάλακτος (120 γρ ) και την γλυκόζη.
  • 6.Μόλις βράσει το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • 7.Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ( 200 γρ ) και ομογενοποιούμε πάλι με ένα σύρμα.
  • 8.Τοποθετούμε το μίγμα στη κατάψυξη για 1 ώρα και στη συνέχεια το βγάζουμε από τη κατάψυξη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
  • 9.Τέλος το χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει πολύ καλά δηλαδή για 5 περίπου λεπτά.
  • 10.Για το γλάσο επικάλυψης: Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα μέσα σε ένα Μπέν-Μαρί και μόλις λιώσει προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • 11.Σύνθεση του γλυκού: Τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί το κομμένο λεπτό φύλλο παντεσπάνι και από πάνω απλώνουμε τη κρέμα σοκολάτας σε πάχος επίσης 0,5 cm περίπου (κρατάμε λίγη από τη κρέμα σοκολάτας για την εξωτερική επιφάνεια). Στην όλη την επιφάνεια ρίχνουμε ψιλοκομμένα βρασμένα κάστανα. Διπλώνουμε σε κορμό και τυλίγουμε με το αντικολλητικό χαρτί.
  • 12.Τοποθετούμε το κορμό στη κατάψυξη για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια ξετυλίγουμε το κορμό από το αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε λίγη από τη κρέμα σοκολάτας (που είχαμε κρατήσει από πριν) σε πολύ λεπτή στρώση σε όλη την επιφάνεια του κορμού. Επανατοποθετούμε στη κατάψυξη για 1 ώρα περίπου.
  • 13.Τέλος τοποθετούμε το παγωμένο κορμό πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του με το γλάσο επικάλυψης.
  • 14.Για το ντεκόρ βάζουμε σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ και προσθέτουμε κάστανα βρασμένα.
Κορμός σοκολάτας γάλακτος με επικάλυψη κουβερτούρα 72% και κάστανα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta