Κορμός σοκολάτας με κουβερτούρα ΙON και Nucrema

10-20
165'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κονιάκ, μπισκότα γεμιστά, μπισκότα πτι μπερ, ION Nucrema, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Κορμός σοκολάτας με κουβερτούρα ΙON και Nucrema

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με βανίλια
- 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας Nucrema ΙΟΝ
- 250 γρ βούτυρο
- 250 γρ άχνη ζάχαρη
- 3 σφηνάκια κονιάκ
- 500 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
- 500 γρ γάλα
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια τα πτι μπερ και τα γεμιστά μπισκότα.
- 2.Προσθέτουμε τη Nucrema ΙΟΝ.
- 3.Λιώνω με μπεν μαρί το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη.
- 4.Μόλις λιώσω το βούτυρο χτυπάω με σύρμα και ομογενοποίω.
- 5.Προσθέτω το μείγμα στα μπισκότα ,το κονιάκ και ανακατεύω καλά με τα χέρια.
- 6.Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το γάλα το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ομογενοποιούμε χτυπώντας με το σύρμα.
- 7.Προσθέτω τη σοκολάτα στα μπισκότα και ανακατεύω καλά καλά να πάει παντού.
- 8.Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ βάζω αλουμινόχαρτο, αδειάζω μέσα το περιεχόμενο του μπολ τυλίγω και τοποθετώ στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- 9.Κόβω με μαχαίρι σε οποίο σχήμα θέλω και σερβίρω.
Κορμός σοκολάτας με κουβερτούρα ΙON και Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή