×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κορμός Σοκολάτας με Μαρμελάδα Βερίκοκο και Τυρί Κρέμα


Κορμός Σοκολάτας με Μαρμελάδα Βερίκοκο και Τυρί Κρέμα
Κορμός Σοκολάτας με Μαρμελάδα Βερίκοκο και Τυρί Κρέμα
10
135'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κορμός Σοκολάτας με Μαρμελάδα Βερίκοκο και Τυρί Κρέμα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το παντεσπάνι
  • 6 αυγά
  • 30 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 20 gr. κακάο ΙΟΝ
  • 120 gr. ζάχαρη
  • 50 ml. κρέμα γάλακτος
  • 20 ml. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Άχνη ζάχαρη
  • Για την γέμιση
  • 200 gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 gr. τυρί κρέμα
  • 20 gr. άχνη ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 100 gr. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 150 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 55 ml. νερό
  • 20 gr. βούτυρο
  • Για την επικάλυψη
  • 15 gr. μαύρη ζάχαρη
Μέθοδος
  • 1.Η επικάλυψη: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό να πάρουν μια βράση, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • 2.Το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
  • 3.Σε ένα μπωλ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια γρήγορη βράση, περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • 4.Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
  • 5.Συνεχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν σαν κρέμα, προσθέτουμε το ρούμι και την λιωμένη σοκολάτα.
  • 6.Σταματάμε το χτύπημα και στο εξής συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για το παντεσπάνι με σπάτουλα σιλικόνης-μαρίζ.
  • 7.Προσθέτουμε σταδιακά σε τρεις δόσεις το κακάο και την μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά.
  • 8.Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα είναι έτοιμο.
  • 9.Λαδώνουμε καλά ένα δίσκο ψησίματος και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το μείγμα απαλά με την σπάτουλα και ψήνουμε στους 170 C για 12-14 λεπτά.
  • 10.Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • 11.Απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι, όσο είναι ακόμη ζεστό, ξεκολλάμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε αργά και σταθερά σε ρολό.
  • 12.Τυλίγουμε με την πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 ώρες.
  • 13.Η γέμιση: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ μαζί με την άχνη, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  • 14.Η συναρμολόγηση: Ξεδιπλώνουμε το παντεσπάνι, ανοίγοντάς το προσεκτικά και το ραντίζουμε με ρούμι. Απλώνουμε την κρέμα μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και από επάνω την κρέμα της γέμισης.
  • 15.Κλείνουμε προσεκτικά το παντεσπάνι σε ρολό, με την πετσέτα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία ώρα ή στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • 16.Καλύπτουμε τον κορμό με την επικάλυψη σοκολάτας που ετοιμάσαμε νωρίτερα.
  • 17.Σημειώσεις για την συνταγή: – Για να κάνουμε ρολό το παντεσπάνι, όσο είναι ζεστό, αν φοβόμαστε να μην μας σπάσει χρησιμοποιούμε ένα πλάστη για να το τυλίξουμε. – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει. – Το τυρί κρέμα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μασκαρπόνε.
Κορμός Σοκολάτας με Μαρμελάδα Βερίκοκο και Τυρί Κρέμα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta