Κορμός Σοκολάτας με Μαρμελάδα Βερίκοκο και Τυρί Κρέμα

10
135'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : βανιλλίνη, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κονιάκ, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, μαρμελάδα βερίκοκο, αβγά, μαύρη ζάχαρη, αλάτι, ρούμι, άχνη ζάχαρη, φυτικό λάδι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κορμός Σοκολάτας με Μαρμελάδα Βερίκοκο και Τυρί Κρέμα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 30 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 20 gr. κακάο ΙΟΝ
- 120 gr. ζάχαρη
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- 20 ml. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Άχνη ζάχαρη
- Για την γέμιση
- 200 gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 gr. τυρί κρέμα
- 20 gr. άχνη ζάχαρη
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 100 gr. μαρμελάδα βερίκοκο
- 150 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 55 ml. νερό
- 20 gr. βούτυρο
- Για την επικάλυψη
- 15 gr. μαύρη ζάχαρη
Μέθοδος
- 1.Η επικάλυψη: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό να πάρουν μια βράση, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- 2.Το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
- 3.Σε ένα μπωλ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια γρήγορη βράση, περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- 4.Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
- 5.Συνεχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν σαν κρέμα, προσθέτουμε το ρούμι και την λιωμένη σοκολάτα.
- 6.Σταματάμε το χτύπημα και στο εξής συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για το παντεσπάνι με σπάτουλα σιλικόνης-μαρίζ.
- 7.Προσθέτουμε σταδιακά σε τρεις δόσεις το κακάο και την μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά.
- 8.Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα είναι έτοιμο.
- 9.Λαδώνουμε καλά ένα δίσκο ψησίματος και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το μείγμα απαλά με την σπάτουλα και ψήνουμε στους 170 C για 12-14 λεπτά.
- 10.Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 10 λεπτά.
- 11.Απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι, όσο είναι ακόμη ζεστό, ξεκολλάμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε αργά και σταθερά σε ρολό.
- 12.Τυλίγουμε με την πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 ώρες.
- 13.Η γέμιση: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ μαζί με την άχνη, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- 14.Η συναρμολόγηση: Ξεδιπλώνουμε το παντεσπάνι, ανοίγοντάς το προσεκτικά και το ραντίζουμε με ρούμι. Απλώνουμε την κρέμα μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και από επάνω την κρέμα της γέμισης.
- 15.Κλείνουμε προσεκτικά το παντεσπάνι σε ρολό, με την πετσέτα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία ώρα ή στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- 16.Καλύπτουμε τον κορμό με την επικάλυψη σοκολάτας που ετοιμάσαμε νωρίτερα.
- 17.Σημειώσεις για την συνταγή: – Για να κάνουμε ρολό το παντεσπάνι, όσο είναι ζεστό, αν φοβόμαστε να μην μας σπάσει χρησιμοποιούμε ένα πλάστη για να το τυλίξουμε. – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει. – Το τυρί κρέμα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μασκαρπόνε.
Κορμός Σοκολάτας με Μαρμελάδα Βερίκοκο και Τυρί Κρέμα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή