Κουλουράκια ζαχαρόπαστας Halloween με κακάο και σταγόνες κλασικής κουβερτούρας ΙΟΝ

15-18
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βανιλλίνη, βούτυρο, ζαχαρόπαστα χρωματιστή, ζύμη για pate sucree, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, baking powder, κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κουλουράκια ζαχαρόπαστας Halloween με κακάο και σταγόνες κλασικής κουβερτούρας ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε τα κουλούρια θα χρειαστούμε :
- Ζύμη Pate Sucree
- Ζαχαρόπαστα έτοιμη σε χρώματα τις αρεσκείας μας
- Κακάο ΙΟΝ
- Σταγόνες κουβερτούρας κλασική
Συστατικά
- Για τη ζύμη pate sucree θα χρειαστούμε
- 250 γρ βούτυρο
- 75 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 γρ αλάτι
- 100 γρ αυγά
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 420 γρ αλεύρι μαλακό
- 70 γρ κακάο ΙΟΝ
- 3 γρ baking powder
- 70 γρ σταγόνες κουβερτούρας κλασική
- Για την ζαχαρόπαστα θα χρειαστούμε
- 400 γρ έτοιμη ζαχαρόπαστα σε χρώματα της αρεσκείας μας
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, σύρμα, κατσαρόλα, αντικολλητικό χαρτί, πλάστη, κουπ-ατ με αριθμούς ή γράμματα.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε το βούτυρο, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
- 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τα αυγά και την βανιλλίνη λίγο – λίγο τη φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά πολύ καλά με τα προηγούμενα υλικά.
- 3.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το κακάο ΙΟΝ, το baking powder (που τα έχουμε από πριν κοσκινίσει ) και τις σταγόνες κουβερτούρας κλασική μέσα στο κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
- 4.Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και τυλίγουμε την ζύμη της pate sucree με μια μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- 5.Στη συνέχεια για να φτιάξουμε τα κουλουράκια, ανοίγουμε τη ζύμη pate sucree πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί με ένα πλάστη σε πάχος 1 cm περίπου και κόβουμε με κουπ-ατ σε σχέδια της αρεσκείας μας.
- 6.Τοποθετούμε τα κουλούρια σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 – 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
- 7.Πλάθουμε την ζαχαρόπαστα σε χρώμα της αρεσκείας μας λίγο με τα χέρια στην αρχή για να μαλακώσει και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 cm. Κόβουμε με τα κουπ-ατ τα αντίστοιχα σχέδια όπως κάναμε και με τα κουλούρια.
- 8.Αλείφουμε την επιφάνεια από τα κουλούρια με λίγο νερό και τοποθετούμε τον αντίστοιχο σχέδιο από ζαχαρόπαστα από πάνω έτσι ώστε να κολλήσει. Προαιρετικά αν θέλουμε γαρνίρουμε με αυγόγλασο χρωματισμένο ή σοκολάτα.
- 9.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Κουλουράκια ζαχαρόπαστας Halloween με κακάο και σταγόνες κλασικής κουβερτούρας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή