×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κουλούρι πασχαλινό με κακάο


Κουλούρι πασχαλινό με κακάο
Κουλούρι πασχαλινό με κακάο
30
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κουλούρι πασχαλινό με κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 50 γρ βούτυρο γάλακτος κρύο ( από το ψυγείο )
  • 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 50 γρ μαλακή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 35 γρ ζάχαρη καστανή
  • 40 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 50 γρ μέλι θυμαρίσιο
  • 1 γρ μαστίχα Χίου τριμμένη ( τη σπάμε με 20 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή)
  • 2 γρ μαχλέπι τριμμένο σκόνη
  • 1 γρ αλάτι
  • Μισό πορτοκάλι ξύσμα
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 150 γρ αυγά ( ή 3 τεμάχια )
  • 20 γρ κρόκος αυγού (ή από 1 τεμάχιο αυγό )
  • 25 γρ γάλα
  • 25 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 1 γρ αμμωνία σκόνη
  • 400 γρ αλεύρι μαλακό
  • 25 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
  • 2 γρ baking powder
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κάδο του μίξερ, σύρμα του μίξερ, αντικολλητική μεμβράνη, πινέλο, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λαμαρίνα φούρνου.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο γάλακτος, το βούτυρο, τη μαλακή μαργαρίνη, τη καστανή ζάχαρη, τη κρυσταλλική λευκή ζάχαρη, το μέλι, τη μαστίχα Χίου, το τριμμένο μαχλέπι, το αλάτι, το μισό πορτοκάλι και τη βανιλλίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους και να διογκωθούν. Τα χτυπάμε για 15 λεπτά περίπου.
  • 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο τη φορά τα αυγά, το γάλα και το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
  • 3.Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε την αμμωνία σκόνη, το μαλακό αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σφιχτή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε με μια αντικολλητική μεμβράνη στην επιφάνεια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
  • 4.Φτιάχνουμε κουλουράκια πασχαλινά σε σχέδια και σχήματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • 5.Αλείφουμε με πινέλο με αυγό την επιφάνεια τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος.
  • 6.Προκειμένου για άσπρο πασχαλινό κουλούρι αφαιρούμε τα 25 γρ κακάο σκόνη και προσθέτουμε 25 γρ αλεύρι μαλακό
Κουλούρι πασχαλινό με κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta