Κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση γκανάζ σοκολάτας

10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, μαγιά στιγμής, ION Patisserie Cover Cream, ION Patisserie Κουβερτούρα Γάλακτος, αλάτι, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Σπυριδούλα Καραμπουτάκη
Κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση γκανάζ σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης
- 480 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 16 γρ μαγιά σκόνη
- 300 γρ νερό χλιαρό
- Για την γκανάζ σοκολάτας
- 150 γρ ION Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος
- 150 κρέμα γάλακτος
- ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
- 1.Για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης: Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε σκόνη με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- 2.Αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει η μαγιά. Αφού φουσκώσει, ρίχνουμε μέσα στη μαγιά με το νερό, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- 3.Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο το ζυμάρι.
- 4.Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρά μπαλάκια. Το πλάθουμε σαν λουκάνικα και τα ενώνουμε μεταξύ τους. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο νερό με ελάχιστη ζαχαρίτσα και ελάχιστο αλατάκι και τα ανακατεύουμε καλά να λιώσουν.
- 5.Εκεί μέσα θα βουτήξουμε τα κουλούρια μας που τα έχουμε πλάσει. Μετά θα τα περάσουμε από σουσάμι και θα τα βάλουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- 6.Θα τα ψήσουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- 7.Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- 8.Για τη γκανάζ σοκολάτας με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και εκεί μέσα βάζουμε τη κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια εκτός φωτιάς. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Θα γυαλίσει και θα γίνει τέλεια για να γεμίσει τα κουλούρια μας.
- 9.Πάμε να στήσουμε τα υπέροχα κουλούρια μας: Αφού βγουν τα κουλουράκια μας θα τα κόψουμε στη μέση. Θα τα γεμίσουμε με τη γκανάζ σοκολάτας. Θα βάλουμε από πάνω το υπόλοιπο κουλούρι. Την πάνω μεριά δηλαδή. Θα βάλουμε δυο κουταλιές από την ΙΟΝ Patisserie Cover Cream στο φούρνο μικροκυμάτων για 1/5 λεπτάκι να μαλακώσει.
- 10.Έτσι θα απλώσουμε πάνω από τα κουλούρια μας την υπέροχη Cover Cream της ΙΟΝ.
Κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση γκανάζ σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή