Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ

35
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500γρ φρέσκο βούτυρο
- 100γρ ζάχαρη
- 50 γρ κονιάκ
- 200 γρ αμύγδαλα (ασπρισμένα και καβουρδισμένα)
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Βράζουμε τα αμύγδαλα για λίγη ώρα, τα ξεφλουδίζουμε και τα καβουρδίζουμε.
- 2.Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατεψει το μείγμα.
- 3.Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι, το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- 4.Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια.
- 5.Ψήνουμε με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 23΄στον αέρα.
- 6.Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ σε μπεν μαρί.
- 7.Μόλις κρυώσουν βουτάμε τους κουραμπιέδες στην επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ.
Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή