Κουραμπιέδες με κακάο και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ

35-45
65'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βούτυρο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κρυσταλλική ζάχαρη, μαργαρίνη, ροδονέρο, baking powder, σόδα, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κουραμπιέδες με κακάο και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε τους κουραμπιέδες με κακάο και σταγόνες μαύρης σοκολάτας της ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
- Ζύμη για κουραμπιέδες
- Κακάο σκόνη ΙΟΝ
- Σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Συστατικά
- 100 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
- 100 γρ βούτυρο
- 70 γρ μαργαρίνη μαλακή
- 60 γρ ζάχαρη άχνη
- 60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 γρ αλάτι
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 360 γρ αλεύρι μαλακό
- 40 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 3 γρ baking powder
- 1 γρ σόδα σκόνη
- 80 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 400 γρ ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Ροδόνερο ή ανθόνερο προαιρετικά
- Θα χρειαστούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, αντικολλητικό χαρτί, λαμαρίνα φούρνου.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε το αιγοπρόβειο βούτυρο, το βούτυρο, την μαλακή μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και τις κάψουλες βανιλλίνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
- 2.Στην συνέχεια κοσκινίζουμε μέσα σε μια λεκάνη το μαλακό αλεύρι, το κακάο σκόνη της ΙΟΝ, το baking powder και την σόδα σκόνη και προσθέτουμε μέσα σε αυτά και τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας της ΙΟΝ.
- 3.Αποσύρουμε τα υλικά από το κάδο του μίξερ και τα προσθέτουμε στα στέρεα υλικά της συνταγής μέσα στην λεκάνη. Πλάθουμε με τα χέρια απαλά μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής μαλακή ζύμη.
- 4.Με την ζύμη πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρώς στο κέντρο με τον αντίχειρα.
- 5.Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
- 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν.
- 7.Ραντίζουμε προαιρετικά με ροδόνερο ή ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- 8.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Κουραμπιέδες με κακάο και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή