Κρακελέ Μπισκότα Σοκολάτας

20
22'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
Συστατικά : αλεύρι, άχνη ζάχαρη, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, κανέλα, Κορν φλάουερ, σπορέλαιο, baking powder, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
24 Φεβρουαρίου, 2021
Κρακελέ Μπισκότα Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για τα μπισκότα
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 50 ml σπορέλαιο
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 2 μεσαία αυγά
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σπορέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος το κακάο.
- Αφού έχει γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Το ζυμαράκι μας θα είναι παρά πολύ μαλακό.
- Τέλος, καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στο ζυμάρι μας και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στην συντήρηση για 2-3 ώρες.
- Αφού παγώσει το μείγμα μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε την ποσότητα που θέλουμε και κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε, πιέζοντας ελαφρώς στη μέση της κάθε μπαλίτσας αφήνοντας ένα μικρό βαθούλωμα.
- Έπειτα, βουτάμε μία-μία τις μπαλίτσες μας μέσα στο μείγμα με τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ που έχουμε ανακατέψει πολύ καλά σε ένα μπολάκι και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 12-14 λεπτά.
Κρακελέ Μπισκότα Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή