Κρεμ μπριλέ με λευκή σοκολάτα και σμέουρα

20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, αβγά, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, σμέουρα
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
9 Μαΐου, 2022
Κρεμ μπριλέ με λευκή σοκολάτα και σμέουρα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτές οι πανεύκολες κρεμούλες είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο για όλο τον χρόνο! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σμέουρα με άλλα φρούτα, όπως βατόμουρα, μύρτιλα, φράουλες, μανταρίνια ή κεράσια ή και να τα παραλείψετε τελείως.
Συστατικά
Για 10 πυρίμαχα μπολάκια των 50 μλ
- 3 κρόκοι από μεσαία αυγά
- 3 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 350 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 35 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 60 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 20-30 φρέσκα σμέουρα
- λίγη καστανή ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με αυγοδάρτη τους κρόκους με τις 3 κτσ ζάχαρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με τα 35 γρ ζάχαρη και τη σοκολάτα.
- Μόλις πάρουν βράση, τα χύνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Τοποθετούμε 2-3 σμέουρα σε κάθε σκεύος.
- Γεμίζουμε τα πυρίμαχα σκεύη με το μείγμα ως επάνω.
- Τοποθετούμε τα σκεύη στο βαθύ ταψί του φούρνου μας.
- Βράζουμε νερό και το χύνουμε μέσα στο ταψί, έτσι ώστε να καλύψει τα σκεύη μέχρι τη μέση.
- Ψήνουμε τις κρέμες για περίπου 40’ σε προθερμασμένο στους 140 βαθμούς φούρνο.
- Οι κρέμες είναι έτοιμες όταν έχουν πήξει, αλλά στο κέντρο τους τρέμουν λίγο όταν τις κουνάμε.
- Βγάζουμε τις κρέμες από τον φούρνο και πετάμε το νερό.
- Μόλις κρυώσουν, τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε τις κρέμες με λίγη καστανή ζάχαρη, έτσι ώστε να σχηματίσει μια λεπτή στρώση στην επιφάνειά τους.
- Καίμε τη ζάχαρη με ένα φλόγιστρο και σερβίρουμε. Το κάψιμο πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
- Όσες κρέμες περισσέψουν, τις φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες και τις καίμε μόνο αμέσως πριν το σερβίρισμα.
Κρεμ μπριλέ με λευκή σοκολάτα και σμέουρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή