Κρεμ Μπρουλέ με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ

8
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Εύκολα & απλά, Κεράσματα
Συστατικά : γάλα, ΙΟΝ Αμυγδάλου Λευκή, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κρεμ Μπρουλέ με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
- 200 γρ γάλα
- 6 κρόκους αυγού
- 1 βανίλια
- 60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
- 100 γρ ζάχαρη καστανή για το καραμέλωμα
Μέθοδος
- 1.Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 10 λεπτά.
- 2.Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κροκούς με την βανίλια, το ρίχνουμε στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- 3.Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα ΙΟΝ σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα εκτός φωτιάς.
- 4.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μοιράζετε το μείγμα σε πυρίμαχα μπολάκια να φτάσει σε ύψος 3εκ., τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε βραστό νερό, περίπου 2 δάχτυλα, στον πάτο του ταψιού.
- 5.Τα ψήνετε για 45 λεπτά.
- 6.Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε ζάχαρη πάνω στην κρέμα και με ένα φλόγιστρο καίμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Σερβίρουμε.
Κρεμ Μπρουλέ με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή