Κρέμα Αραβοσίτου

6
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Κρέμα Αραβοσίτου

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 700ml γάλα
- 115γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5κσ κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αβγών
- ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος
- 1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 500ml γάλα και το ξύσμα λεμονιού. Και τα βάζουμε στην φωτιά.
- 2.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου να λιώσουν.
- 3.Χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κατσαρόλας κι ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μαγειρευτούν τα αβγά.
- 4.Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
- 5.Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει, τοποθετούμε ξανά σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- 6.Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο.
- 7.Αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με κανέλα και φέτες μπανάνας.
Κρέμα Αραβοσίτου
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή